Tuesday, July 8, 2014

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang

Assalamualaikum w.b.t

Ya Allah, setahun tak menulis dalam blog ni.
Nasib baik tak lupa lagi yg diri ni masih ada blog.
Terlalu sibuk dengan urusan hidup yang kini dah bertukar 360 darjah putarannya.

Alhamdulliah..
Allah memang dah tentukan jalan hidup setiap umat Dia.
satu persatu Dia atur dengan baik..

Aku kini dah ada butik. Dulu aku pernah cerita kan yang impian memang nak bukak butik kan.
Tak sangka pulak takdir aku bukak "Boutique and Cafe",
 butik yang berkonsepkan vendor dan 1 stop centre for fashion, beauty, and food!
Jomlah layan gambar2 ni, aku taknak cerita panjang2.

sesi interview bersama wartawan safiyya TV9, nanti tengok TV9 taw!hehe


































syukur alhamdulillah.. trima kasih banyak semua yg tolong jayakan majlis Grand Opening Butik Dewanie di Seksyen 7, Bangi..

satu perkara penting lagi, 
aku dah bergelar Puan kepada Encik suami tersyg..
alhamdulillah.. Dia yg aku pilih rupanya jodoh Allah..
sebelum kawin, (kurus)

saat diijabkabulkan.





selepas kawin (suami dah gemok dari hari ke hari) ;p

itu dia setahun punya cerita...
to be continued.
setahun lagi mungkin?haha

Assalamualaikum dan selamat berpuasa semua!:)


Monday, July 15, 2013

Tudung Raya 2013 by DeWanie



Assalamualaikum lovely readers!

Lamanyaaa saya tak jenguk blog niii...maaf ye kawan2..sibuk yang amat dengan bisnes dan kerja baru...sy skarang dah bertukar tempat kerja baru yg lebih baik sebelum ni..mudah2an rezeki lepasni lebih murah..aminnn...

Untuk raya kalini tahun 2013 ni kan...macam biasalah semua orang yg bisnes online ni mesti tengah berebut2 nak hasilkan dan jual koleksi tersendiri kan?dan semua orang pun dok sibuk cari tudung raya utk match dgn baju masing2..meh sini usya koleksi terbaru dari DeWanie special untuk Syawal 2013 ni..

Siapa peminat tudung bawal haa?
This is for you!

Yummy sangat2 kaler2 ni geram tengokk..pilih kaler fav korg ye..jom shopping cepat sebelum habis!macam goreng pisang panas taw tudung bawal ni...(ayat nak promote sgt la kan)hehe

ni pulak Ariana Shawl, shawl ekslusif utk korang bergaya di Raya tahun ni..ada lace dan manik atas kepala tu..kami jahit sendiri taw..jangan main2..haha
shawl ni jugak sesuai sgt kalau korang yg tengah survey tudung utk kahwin atau tunang taw..ekslusif gituuu...


So, bak kata gambar ni.Don't miss your chance!
Still ada chance lah nak beli..jangan risau belambak lagi shawl ni..
Jom3 pilih tudung raya korang cepattt!!hehehe

Camne nak order?
Isi form di www.dewaniescarf.com ye..

ok then, slamat berpuasa slamat menunaikan ibadah semua...
Assalamualaikum!:)


Sunday, June 30, 2013

Mari kita bertukar link blog..:)

Assalamualaikum readers tersayang..

Ini adalah sticky post dari saya taw..
Kpd readers yang sudi follow blog saya,boleh tinggalkan link di ruangan komen ye..
InsyaAllah, saya akan melawat dan follow blog anda balik..
Salam perkenalan dari saya..Thanks and much appreciated kpd semua yang sudi melawat blog saya ni..:)

Tuesday, May 14, 2013

kehilangan ibu di hari ibu...


Assalamualaikum..

Ahad yang lepas ialah Hari Ibu..hari lahir mama saya jugak...dan pada hari yang sama,saya telah kehilangan bakal ibu mertua yang sgt sy sayangi macam ibu sendiri...arwah terlibat dalam kemalangan jalan raya di Tangkak Johor bersama keluarga masa otw nak balik ke  Johor..

Ya Allah ... kuatkanlah dan tabahkanlah hati mereka sekeluarga...semoga ayah dan adik2 kuat hadapi dugaan ini...semoga apa yang terjadi ada hikmah tersembunyi...kami rindukan dia...semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan org yang beriman Ya Allah..mohon kawan2 sedekahkan al-fatihah pada arwah...

arwah dalam kenangan...kali terakhir jumpa kami makan bersama dan dia suruh saya pergi kursus kahwin cepat2...
tercapai jugak hajat dia nak tengok kami bertunang..tapi xsempat tengok kami kawin...:(

Kita tak tahu bila tiba masanya kita pulak akan pergi...sentiasalah ingat mati dan ingat Allah...beramallah seolah2 kita akan mati esok...jangan dikejar sangat duniawi yang sementara ni....

semoga dia aman dan tenang di sana...Al-Fatihah....
(T_T)





Monday, May 6, 2013

Sape suke baju kurung peplum?

Assalamualaikum,

hye korang-korang..
mood nak bekerja dalam ofis makin lama makin down.rasa lemau dan malas sangat.tak tahulah kenapa dan sindrom apa yg sedang melanda diri ni oii..mungkin jugak sebab baru balik bercuti mengundi lama sangat...hehe

haa,sekarang ni dah masuk bulan 5 kan..korang dah tempah baju raya?dah berapa pasang?dah dapat yang sesuai dengan idaman di hati?
tailor ramai dah tanak amik dah taw skarang ni..

nak kenalkan dan promote kat korang ni..buat pertama kalinya blogshop sy dewanie dah buat baju design kitorang sendiri pulakk...hoyeahhhh..*tepuk tangan utk diri sendiri*
so siapa yang minat dengan baju kurung peplum utk pakai raya nanti, bolelah order ye..

ni ha contoh baju tu..


yang bestnya korang boleh pilih colour kegemaran korang sendiri

dan saiz kesukaan ikut badan korang lah ye..

haa,senang je kan?
boleh tengok di blogshop sy dewanie ni utk taw details lebih lanjut tentang camne nak order,harga,material semua-semua ye..saya tanak cite kat sini..kasi suspens skett..hehe

thank you so much for your support guys!
salam aidilfitri!*hey lambat lagilah*hehe
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails