Wednesday, April 24, 2013

Pencuri di ATM!

Assalamualaikum,

sabtu lepas,saya dan kawan pegi kl central. dia pergi beli tiket, dan saya beratur nak ambil duit dekat cimb depan mcd tu.
depan saya adalah sorang mamat ni tengah amik duit.tapi saya takdelah perasan sangat muka dia,perasan dari belakang je.
ok habis turn dia ambil duit,dia pun blah dari situ.

ok,sampai turn sy nak cucuk duit kat mesin tu,mesin tu tulis..

"Please take your cash"

dan di bawah tempat ambil duit tu ada RM50 yang berkeping2 setebal 1 inci..
adalah dalam beribu2 rasanya duit tu..
ok saya rasa cuak dan gabra masa tu,seyes taktaw nak buat ape..
dengan tidak semena-mena reaksi saya time tu adalah pegi ambil duit tu dan terus kejar laki tu utk bagi balik duit dia.

ok,ni bukan soal nak cakap saya ni baik ke jujur ke apa ok..
ni soal,betul ke duit tu duit laki tu?sebab pelik sangat reaksi dia bila saya jumpa dia nak bagi duit tu balik..

saya : "cik,cik yg beratur depan saya amik duit tadi kan?"
dia: "haah.....nape?"(tapi muke rileks)
saya: "cik tertinggal duit tadi..."
dia: owh yeke?berapa banyak?
saya: ni haa...(terus bagi duit)
dia: ok..terima kasih...(muka senyum sengih dan berlalu pergi dengan laju)

lepas tu terus saya pergi ke mesin atm dan withdraw duit balik...
saya langsung tak ter pk pun yang laki tu orang jahat ke ape ke...
yang saya curiga sangat,nape laki tu macam rileks je duit dia tertinggal?siap tanya berapa pulak tu?
kalaulah saya yang tertinggal duit,saya akan cakap camni:

"Ya Allah terima kasih banyak2 dikkkkk!!akak terlupa sangat2!!"
dan laki tu mencurigakan sebab pakai spek hitam okey..

bile cite kat kawan2,baru dapat rasa yang laki tu mungkin laki jahat yg curi kad orang dan cuba utk keluarkan duit..atau mungkin dia nak kenakan orang belakang dia yg ambil duit...nanti dalam cctv akan nampak muka saya yang ambil duit tu..Ya Allah takutnya saya...
seolah-olah masa tu saya blur sangat dan terus bagi kat laki tu duit...sepatutnya saya jerit panggil laki tu dan suruh dia ambil sendiri duit tu kalau tu betul duit dia...

ok,setelah dinasihat oleh tunang saya,esok saya akan pergi balai polis utk buat report pasal kejadian tu..takut2 nanti kalau xbuat report,bila ada cimb tengok balik cctv untuk tahu siapa amik duit tu,mungkin saya yg akan dipersalahkan...

ambil pengajaran ni ye kawan2,kalau jadi kat korang macam ni jugak jangan sesekali percaya kat orang..jangan jadi macam saya ni lurus sangat...huhu

Ya Allah..mudah2an takde apa2 dan takde bende xelok jadii....:(

4 comments:

cintabella said...

menakutkan..kita punya lah baik hati kan bagi dekat orang tu balik..

Nurfazlinda Ismail said...

ha,ah agak menakutkn jugak ea..tp besela ms tu manela sempat nk pikir pape kan , nk jerit pnggil die ke ape..yg kite pikir time tu adelah kesian kt org tu je kn,and niat just nk tolong.. xpe insyaallah wanie dh buat tindkan betol dgn buat report tu...minta2 xde pape ;)

wAnIe said...

cintabella: tulah menakutkan sgt kann..huhu

nurfazlinda: taw takpe..pelik gile la laki tu..huhu

leyla nurjatiey said...

wah,,seriously takowt cgt..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails